VALIKKO

A-pojat aloittavat puolivälierät kotipelillä Steelersiä vastaan

A-pojat aloittavat puolivälierät kotipelillä Steelersiä vastaan

Classic taisteli itsensä runkosarjan kakkospaikalle ja sai valita toisena puolivälierävastustajansa runkosarjan voittaja Oilersin jälkeen. Pudotuspelit pelataan paras viidestä -järjestelmällä, joten välierissä jatkavat joukkueet selviävät viimeistään 17.3.2019.

Valmentajat Jami Herrala ja Matias Ramstedt ovat luotsanneet Familyn A-poikia ensimmäisen kautensa. Haastattelimme valmennusta alkukaudesta aiemmin ja nyt pyysimme valmennusta summaamaan runkosarjaa tähtäimessä uusia Suomen mestaruus ja ajatuksia siitä, kuinka tavoite saavutetaan. Matias Ramstedt on koonnut alle valmennuksen mietteitä.

Mistä lähtökohdista lähdetään kohti pudotuspelejä?

Saimme runkosarjan viimeisillä kierroksilla kehitettyä hyökkäyspelimme rytmiikkaa isoin askelin enemmän Classicin identiteetin suuntaan. Tilankäyttömme kehittyi monipuolisemmaksi tehokkaammaksi ja saimme voimakkaasti vastahyökkäysorientoituneet joukkueet kukistettua. Toki vielä on tekemistä mutta alkukauden haasteet ykköstempon puskemisesta on vähentynyt huomattavasti. Puolustuspelissä tarjoamme vastustajalle lähes poikkeuksetta haasteellisen hyökkäysympäristön ja rakenteellisesti mikään palloton vaihe ei ole meillä kummoinenkaan haaste. Pelilliset tavoitteet olemme siis saaneet runkosarjan aikana hyvin vietyä läpi ja pelaajien on helppo keskenään kannatella omaa tekemistään kentällä.

 Pelilliset tavoitteet kohti mestaruutta?

Jos mietitään minkälaisella pelillä mestaruus tullaan voittamaan, ollaan salibandyn ytimessä. Mikä on se kunkin joukkueen vahvuus ja peittoaako se jonkun toisen vahvuudet? Voisi ajatella, että profiileiltaan me ja Oilers olemme sarjassa esimerkkejä pallon- ja tilan hallintaa tavoittelevista joukkueista. SPV ja Happee taas esimerkkejä koko kenttää juoksevista joukkueista ja loput ovat enemmän tai vähemmän vastaiskuja tavoittelevia joukkueita. Tämä noin subjektiivisena ja varsin kapealla otannalla muodostettuna analyysina.

Uskoisin niin, että meidän työkalupakissa on aika hyvät mahdollisuudet sopeutua riittävästi ketä tahansa vastaan. Vahva työmoraali puolustaessa antaa tilaa kehittää myös hyökkäyspeliä tarpeen vaatimalla tavalla.

Tuleva puoli välieräsarja?

Runkosarjan verkkainen ottelutahti on saatu meillä loistavasti tiivistettyä Classic Unitedin tarjoamilla 2.divisioonan peleillä. Ottelurytmin omaksumiseen ei meillä pitäisi mennä näin turhaa energiaa. Pitää kuitenkin muistaa, että edellisistä pudotuspeleistä on kuitenkin taas se vuosi, joten asiaan kuuluva stressinhallinta tulee nyt pystyä kaivamaan esiin sieltä kokemusten matkalaukusta ja kulkea sen kanssa käsi kädessä yhteistä matkaa eteenpäin. Peleistä nauttiminenkaan ei tule käskettynä vaan vapaudella keskittyä itselleen sopivan kokoisten haasteiden voittamiseen ja pelissä onnistumiseen.

 Steelers?

Alkukaudella täysin suvereeni, jonka peli on ollut jälkimmäisellä puolikkaalla tuloksellisesti mollivoittoisempaa. Taustalla piilee todella kova potentiaali ja tuijottelemalla runkosarjan otteluiden lukemia voi äkkiä puijata itsensä kesälomalle, jos ei ymmärretä elää hetkessä. Oilersin valittua Tiikerit, oli meille luonnollista valita sarjan kahdeksas ensimmäisen kierroksen vastustajaksi.

 Pudotuspelit vs runkosarja?

Kliseisestikin, runkosarjassa ollaan keskitytty enemmän oman pelin kehittämiseen ja nyt paino siirtyy ehkä enemmän sen pelaamisen sopeuttamisen kehittämiseen. Oletuksilla joudutaan lähtemään liikkeelle vastustajan tekemisestä mutta sekin on tyhjää parempi, kun halutaan kääntää katse tietynlaisen vastustajaprofiilin luomiseen. Mieleen halutaan antaa nyt tilaa nauttia pelaamisesta, mikä tarkoittaa niin kehon kuin mielenkin huoltamista ja tarkoituksenmukaista kuormittamista.

 Joukkueen halu menestyä?

Uskomme että mitalien ja sijoitusten takaa löytyy merkitsevämpänä aina kuitenkin ne eletyt kokemukset joukkueen kanssa ja nuo hetket ajavat meitä ikään kuin viimeistelemään matka johonkin konkreettiseen symboliin erinomaisuudesta. Tuo on ehkä kovin eteenpäin työntävä voima, joten on selvää, että halumme ottaa koneesta ihan kaikki irti juuri nyt, on olemassa.

 Muut parit ja mestaruussuosikki?

Oilers-Tiikerit; paikallisvääntö, jossa paljon vaikuttaa saako Tiikerit miesten Divarista vahvistuksia. Joka tapauksessa Oilersin juna lienee niin kovassa vauhdissa Koovee-tappiosta huolimatta, että ryskää ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon.

SPV-Happee; todella tasainen ja mielenkiintoinen ottelupari. Tuskin menee suoraan poikki 3-0, mikä tietenkin palvelee toisen kierroksen vastustajaa koska näistä peleistä ei vauhtia puutu. Veikataan jatkoon SPV, jonka tekeminen kuitenkin piirun verran tasaisempaa läpi kauden.

M-Team-KrP; näistä joukkueista on vaikea asettaa toista toisen edelle. Pirkanmaalaisen salibandyn nimissä puhalletaan KrP jatkoon.

On selvää, että me pidämme itseämme mestaruussuosikkina mutta jos objektiivisuuden säilyttämiseksi itseään ei saa sanoa, veikkaamme Oilersin finaaleihin.

 Valmistautuminen?

Kyllä me keitellään tennarilla vähän kaffetta ja jutellaan salibandysta. Se lienee meidän juttu lähestyä näitä otteluita. Pelaajilla on sitten omat juttunsa kopissa, mitä me vähän vanhemmat osalliset ei lähdetä sorkkimaan, kun ei niistä oikein ymmärretä. Jokainen tietenkin valmistautuu vähän omalla tavallaan mutta kollektiivisesti haluamme vapauttaa positiivista energiaa ja ohjata fokus olennaisiin asioihin. Ensimmäisestä pillin vihellyksestä lähdetään sitten taas opiskelemaan peliä ja koitetaan kammeta laiva siihen suuntaan, että me ja tukijoukot saadaan kokea sellaisia elämyksiä, mitä mielellään jälkeenpäin muistelee.

Puolivälierät pelataan seuraavasti:

  1. peli la 9.3 klo 18.30 Tampere Areena
  2. peli su 10.3 klo 15.00  Elenia Areena  Hämeenlinna
  3. peli to 14.3 klo 18.30  AutoCenter Areena
  4. peli tarvittaessa pe 15.3 klo 19.00 Iittala-halli
  5. peli tarvittaessa su 17.3 klo 14.30  Spiral- halli

Pääsyliput: 5 €/aikuiset, 2€/lapset, opiskelija ja eläkeläiset, MyClub-tunnuksilla ilmaiseksi.

 

Mestaruustaistoon A-pojat toivovat koko Familyn tuen, joten tervetuloa sankoin joukoin kannustamaan peleihin. Tavataan Areenalla 9.3.!

(Katriina Ranta)