VALIKKO

A-poikien otteluraportti Happee – Classic

A-pojat hakivat pisteet Palokasta Happeelta

Sunnuntaina 14.10. nähtiin vauhdikas runkosarjaottelu Happeen kotikentällä Jyväskylässä. Classic sai pelin alkuun hyviä hyökkäyksiä aikaan ja hallitsi peliä hyökkäyspäädyssä. Pallo liikkui vauhdilla, mutta kumpikaan joukkue ei päässyt kunnolla vetopaikoille. Classic sai avausmaalin ajassa 7:26 kun Matias Vaajala viimeisteli Aaro Helinin syötöstä ja niin sai ruletti lisävauhtia. Happeen syöttöjä katkottiin ja saatettiin palloa toistamiseen verkon perälle ajassa 10:55, tällä kertaa Helinin syötöstä onnistui Otto Kilpi. Vastustaja suivaantui näistä tilanteista sillä seurauksella, että se onnistui maaleissaan kahdesti ensimmäiseen erään, joka päättyi numeroihin 2-2.

Toiseen erään tuli selvästi aktiivisempi kotijoukkue, mutta C onnistui pitämään painetta vastustajan maalin ympärillä siihen malliin, että tulostaulun tasatilanne vaihtui vieraalle kolmen maalin johtoon jo ennen puoliväliä. Maalitehtailijana kunnostautui Vaajala, ei itse rankkarista, mutta kahdesti sekä Juuso Kollinin että Eemeli Akolan syötöistä ja Aaro Helin Tomi Niemisen syötöstä. Happeen itsevarmuus näytti sulavan pelin edetessä kun C työsti maaleja. Mikäli pallo pääsi puolustuksen ohi, napsi viimeistään Markus Talvitie ne hanskaansa taidolla. Mutta Happee sai taas koottua peliänsä ja onni alkoi kääntyä heille. Pari maalia erän loppuun C:n pallojen menetyksistä oli hinta, joka maksettiin kun oma puolustus oli vastustajan hyökkäystä hitaampi. Loppuerää hallitsi kotijoukkue, jonka hurmos ja pallon hallinta piti. Erän loppuun törmäsi vastustajan pelaaja maalivahti-Talvitiehen siihen malliin, että C:lle vihellettiin jäähy, jolla oli lähdettävä kolmanteen erään. Toisen erän loputtua tulostaululla oli tilanne 4-5.

Kolmannen erän alun alivoima hoitui Classicilta, mutta peli oli jälleen tasan ajassa 43:31, kun Happee onnistui rankkarissaan. Molemmat joukkueet olivat nyt selkeästi pelissä mukana. Vaikka näytti, että pallo ei kunnolla pomppinut kummallekaan, pian oli tilanne kuitenkin 6-6 kun Classicin kuudennen, Konsta Tykkyläisen iskemän, Talvitien syötöstä, maalin jälkeen Happee tasoitti tilit sitkeällä hyökkäyspelillään. Viimeiset viisi minuuttia olivatkin sitten pelin pisimmät kun Classic oli päässyt johtoon ajassa 55:00 Akolan maalilla Miska Pöysärin syötöstä. C onnistui pitämään maalieron loppuun asti vahvalla puolustuksella vielä ajassa 57:13 alkaneesta alivoimastaan huolimatta.

Pelin yleisilme oli paikoitellen sekava ja kiireellä rakenneltuja vetoja jäi viimeistelemättä, mutta jännitysarvot olivat kohdillaan. Tulospalvelu ei toiminut koko pelin aikana, mutta paperipöytäkirjaan jäivät loppunumerot 6-7 ja niin Tampereelle päästiin lähtemään voitto taskussa.

Lajivalmentaja Matias Ramstedt tiivisti pelin seuraavasti: ”Varsin vauhdikas ottelu oli odotettavissa ja sellainen siitä tulikin. Hieman harmittavasti mentiin taas vähän vastustajan haluamalla tempolla emmekä saaneet pallokontrollia ensimmäistä erää lukuun ottamatta sellaiselle tasolle, missä eittämättä parhaimmillaan voisimme olla. Emme oikein malttaneet haastaa vastustajan linjoja, vaan vauhtipelin kutsu vei mennessään ja se oli Happeelle etu. Hyvä kamppailuilme ja sinnikkyys kuitenkin riittivät riittävän marginaalin saamiseksi taululle ja kolme pistettä takataskuun.”

Seuraava A-poikien peli pelataan Raholan liikuntakeskuksessa Nokian Krp:n vieraana 28.10. klo 17.30 ja 2.11. kannustetaan pojat voittoon Spiral-hallilla klo 18.30, jolloin vastaan saapuu Oilers.