VALIKKO

A – POIKIEN OTTELURAPORTTI 1. VÄLIERÄOTTELUSTA CLASSIC – SPV 23.3.2019

Lähtökohdat ensimmäiseen välieräotteluun olivat tasaiset ja jännittävät: kummatkin joukkueet olivat voittaneet keskinäiset kotiottelunsa runkosarjassa ja sarjataulukossa joukkueet olivat sijalla 2 ja 3 pisteen erolla. Puolivälierien tapaan kotijoukkue Classic aloitti hyvällä asenteella ja loi heti ensimmäisessä vaihdossa maalipaikan. Koko ensimmäinen erä oli viihdyttävää playoff-peliä kummaltakin joukkueelta; tilanteita riitti molemmissa päissä ja myös maaleja nähtiin. Vierasjoukkueen korkea, välillä jopa neljän pelaajan karvaus osaltaan nopeutti peliä ja mahdollisti tilanteiden syntymisen molempiin päihin. Seurauksena tästä jo ajassa 2:11 vierasjoukkue SPV siirtyi 0-1 johtoon ja muutamaa minuuttia myöhemmin puolittaisesta läpiajosta jo kahden maalin johtoon.

Kotijoukke hallitsi jokseenkin palloa ja peliä maalien jälkeen, eikä kipsaantunut vierasjoukkeen maaleista. Ajassa 8:43 Molkka tykitti suoraan Pöysärin syötöstä ja tilanne oli 1-2. Tilanteet aaltoilivat päästä päähän ja ajassa 11:22 vierasjoukkue siirtyi jälleen kahden maalin johtoon. Heti seuraavassa vaihdossa Vaajalaa rikottiin puolittaisessa läpiajossa rankkarin arvoisesti, mutta Laitilan yritys ei tällä kertaa tuottanut tulosta. Myös Classic esitti hyvää ja korkeaa hyökkäspään karvausta ja seurauksena ajassa 14:06 Laitila pohjustaa Lindenin maalin, jolloin tilanne 2-3. Erän loppu oli hyvää taistelua puolin ja toisin ja ensimmäinen erä kokonaisuudessaan oli hienoa katseltavaa.

Toinen erä alkoi vierasjoukkueen edelleen korkealla karvauksella, mutta Classic otti ensimmäistä erää paremmin pelin haltuunsa. Kotijoukkue rakensi kypsän kärsivällisesti maalipaikkoja, eikä vastaavasti vierasjoukkuekaan saanut enää luotua maalipaikkoja ensimmäisen erän tapaan. Kotijoukkeen ylivoimalla ei maalia saatu aikaiseksi, mutta ajassa 16:31 Myllynen riisti pallon keskialueella ja nousunsa päätteeksi tasoitti pelin hienolla takakulmavedolla. Kylmää vettä niskaan saatiin kuitenkin ihan erän lopulla, kun maalin eteen unohdettu SPV-hyökkääjä siirsi vierasjoukkueen vielä kertaalleen maalin johtoon.

Kuten aikaisemminkin kauden pudotuspeleissä, Classic osoittaa vahvaa pudotuspeli-osaamista nousemalla tappioasemasta viimeisessä erässä ottelun voittoon. Jo ajassa 2:11 hienon ylivoimakuvion päätteeksi Lindstedt ampuun Tykkyläisen poikkarista tilanteeksi 4-4. Ja reilun minuutin kuluttua tästä, Vaajala syöttää Lindenille, joka pitkän maalin ja puolustajien kiertämisen jälkeen sijoittaa takakulmaan ja näin Classic siirtyy ensimmäisen kerran ottelussa johtoon. Ajassa 10:04 kotijoukkue siirtyy ylivoimalla jo kahden maalin johtoon, kun Akola tykittää ”viivasta” Tykkyläisen syötöstä yläkulmaan. SPV:n ylivoiman aikana Talvitie maalissa osoittaa loistavia torjuntoja ja Laitilan lopussa, puolustajien kiertämisen jälkeen, tekemä 7-4 maali sinetöi voiton kotijoukkueelle.

Ottelu oli varsin viihdyttävä ja molemmat joukkueet osoittivat hyvää taisteluilmettä vaihdosta toiseen. Kotijoukkue Classic hallitsi kokonaisuudessaan ottelua, mistä kertoo osaltaan myös maalivahtien torjunnat: kotijoukkue Classic 17 ja SPV 34. Joukkueet jatkavat jo seuraavaana päivänä Seinäjoella, luvassa todennäköisesti taas viihdyttävä ja vauhdikas välieräottelu.

Seuraava välieräsarjan kotiottelu pelataan torstaina 28.3.2019 18.30 Autocenter Areenalla. Tervetuloa kannustamaan Classicin A-pojat voittoon!