VALIKKO

A-poikien katse kevään pudotuspeleihin

A-poikien katse kevään pudotuspeleihin

Familyn A-pojat saavuttivat SM-runkosarjassa tukevan 3. sijan ja valitsivat maanantaina puolivälieriin vastukseksi Happeen Jyväskylästä. Kyselimme valmennukselta ja kapteenistolta mietteitä runkosarjasta ja tulevista pleijareista.

Monella joukkueen pelaajalla on takanaan toissakevään 2018 ASM-kulta, kuten myös kolmella vuorottelevalla kapteenilla Rasmus Mäkisellä, Paavo Hakaniemellä ja Eerik Lindénillä. Kapteeniston edustama joukkueen vanhin ikäluokka pelaa uransa viimeisiä juniorisarjojen SM-pudotuspelejä tänä keväänä. Kuluvan kauden joukkueessa on pelannut runkosarjan aikana pelaajia ikäluokasta -03 alkaen, kuitenkin -99 -02 ikäluokat eniten edustettuina vakikokoonpanossa.

Vapaamuotoiset kysymykset kuuluivat: Minkälaisilla mietteillä lähdette jatkopeleihin? Mitä mukaan otettavaa joukkueella on runkosarjasta? Mikä olisi tärkeintä joukkueen menestymisen kannalta? Mikä on joukkueen tavoite ja miten se on mahdollista saavuttaa?

Kapteenisto kirjaili yhteisen näkemyksen: ” Meidän ikäluokka on ollut voittava jo monen vuoden ajan. Viime kaudella oli ensimmäinen kausi C2- junioreista lähtien, kun -99 ikäluokka ei voittanut mitalia. Tähän mitaliputkeen kuuluu kaksi suomenmestaruutta, keväältä 2018 A-junioreissa ja keväältä 2015 C1-junnuissa. Mestaruuksista huolimatta haluamme kahta kauheammin päättää viimeisen juniorikautemme suomenmestaruuteen!

Lähdemme jatkopeleihin odottavin ja hyvin fiiliksin, sillä kevään pelit ovat kauden parhaita pelejä. Asia mitä otamme runkosarjasta keväälle mukaan, on hyvä puolustuspään tekeminen. Meillä oli runkosarjassa toiseksi vähiten päästettyjä maaleja ja siitä on hyvä jatkaa. Meillä on mahdollisuudet mihin tahansa keväällä, kunhan vain pelaamme yhdessä ja nautimme pelaamisesta. Turha jännittäminen ja mailan puristaminen ei ole meidän joukkueelle tyypillistä, joten olemme varmasti koko joukkueena kevään jatkopeleissä parhaimmillamme. Tulkaa kannustamaan meidät voittoon!”

Valmennustiimin näkemyksiä kokosi Juuso Koskinen: “ Runkosarja takana ja joukkue on suunnannut katseen eteenpäin. Kevät on meille kaikille parasta aikaa, nautitaan ja eletään hetkessä. Puolivälieräsarjassa pelataan heti ensimmäiset kolme peliä neljän päivän sisään eli pelataan, palaudutaan, pelataan, palaudutaan jne. Tämä on juuri sitä mitä on 10 kk odotettu ja mihin on valmistauduttu. Kun jokainen joukkueen jäsen tekee oman hommansa parhaalla mahdollisella tavalla, niin saadaan paras lopputulos.”

Classicin A-pojat sukeltavat pleijarikuplaansa kotiedun turvin 14.3. klo 17:30 Tampereen Areenalla. 15.3. pelataan Jyväskylässä ja seuraava kotipeli Spiralilla on jo 17.3. klo 18.30. Tarvittaessa 4. puolivälierä Jyväskylässä 21.3. ja 5. puolivälierä Areenalla 22.3. klo 15.

Kuva: Katriina Ranta

Kannustusjoukkoja Family-hengessä kaivataan mukaan tunnelmaa luomaan.

Nähdään hallilla!