VALIKKO

10 kysymystä Juha Jäntille

10 kysymystä Juha Jäntille

Tällä kertaa kuulosteltiin ottelua ennakoivassa juttusarjassa Classicin miesten edustusjoukkueen valmennusryhmään kuuluvan Juha Jäntin mietteitä kuluvasta kaudesta. Vastaukset tulivat odotetun kattavasti hänen matkatessaan treeneihin. Jo äänensävystä kuulsi läpi se sama innostus, joka tuntuu olevan vallalla kaikilla tässä joukkueessa.
Itse Oilersia vastaan käytävässä ottelussa ratkaistaan kolmen sarjapisteen lisäksi jatkopaikka Teho Sport Suomen Cupissa, joten jännitettävää riittää.

1. Miten menee Jäntillä?
– Kiitos hyvin menee, hyvä meininki päällä ja matkalla (Samu) Kuitusen kanssa samalla kyydillä treeneihin.

2. Miten on mielestäsi ensimmäinen ”familyvuotesi” lähtenyt liikkeelle?
– Hienosti, meininki on erittäin hyvä. Ilmapiiri on kaikessa tekemisessä rento, mutta päämäärätietoinen.

3. Kerro hieman omasta roolistasi valmennusryhmässänne.
– Pyrkiä entistä enemmän luomaan yksilöä ohjaavaa kulttuuria valmentamiseen. Tällä tarkoitan sekä peleissä tapahtuvaa suoraa, että otteluiden jälkeen videoiden avulla annettavaa palautetta. Tarkoituksena on, että ainakin kaikista kotipeleistä pystymme videoiden avulla käymään läpi jokaisen pelaajan kanssa hyvin menneitä tilanteita sekä tilanteet, joista voidaan oppia ja nähdä kehitettävää.
Pelin aikana käyn taputtamaan olalle pelaajia hyvien suoritusten jälkeen sekä toisenlaisissa tilanteissa käydä asioita läpi heti niin, että ne eivät jää kummittelemaan.
Näin kauden alkuvaiheessa tämä kohdistuu erityisesti meidän nuorempaan osastoon.

4. Mitä Maajoukkueen valmentaminen samanaikaisesti antaa myös seurajoukkueen valmennukseen?
– Maajoukkueen toiminnassa näkee aina maailman absoluuttisen huipun, että missä siellä mennään niin yksilöinä kuin joukkueena. Eli näkee sen tason, jolle pitää pyrkiä. Mitä lähemmäs tätä päästään seuroissa, sitä parempi. Sieltä näkee ne uudet impulssit, joita sitten pyritään jakamaan seuratasolle.

5. Mitä neuvoja annat alkaville lajimme harrastajille?
– Pallo, maila ja intohimo. Ne ovat lajimme kulmakivet ja siinä on hyvä kolminaisuus aluksi. Lajista ja pallon kesyttämisestä pitää nauttia ja sitä kautta se intohimo ruokkii itse itseään.

6. Millä pelin osa-alueella näet joukkueen kehittyvän eniten kevääseen mennessä?
Jokaisella osa-alueella millä on merkitystä. Nuoret kehittyy vauhdilla. Ja klisheisesti se päivittäinen tekeminen on aina keskiössä. Lisäksi meillä on joukkueessa erittäin terve kilpailu ja hienoja urheilijaesimerkkejä näille meidän nuoremmille pelaajille, joilta voi ammentaa paljon oppeja. Nämä asiat on ollut hieno huomata ja tämä homma näyttää erittäin hyvältä.

7. Mitä muistoja sinulla on Espoon Oilersista ja miltä tuntuu kohdata nyt juuri heidät?
– Hyviä muistoja pitkäaikaisen valmennusrupeamani ajoilta. Paljon tuttuja toimijoita edelleen (mm. Vehkaoja sekä Luukkonen) sekä taustoilla, että pelaajina. Mutta se oli ennen ja nyt on nyt. Kun pallo pistetään keskelle, niin sydän on sininen. Ei siinä ole mitään epäselvää.

8. Mitäs te juttelette Kuitusen kanssa nämä automatkat harjoituksiin tullessanne?
– Ensinnäkin täytyy todeta, että tämä on aivan loistava systeemi. Voidaan jutella rauhassa ja paljon. Paljon jutellaan yksilöistä. Eli pelaajistamme, että miten voimme auttaa heitä. Sitten luonnollisesti harjoituksista kokonaisuudessaan sekä yksittäisistä harjoitteista. Sanoisinko, että aikalailla 50/50 menee keskustelut suhteessa joukkue/yksilö.

9. Mitä muita lajeja seuraat ja tamperelaisia varmasti kiinnostaa, että Ilves vai Tappara?
– Hah, no nyt pistit pahan. Seuraan toki myös lätkää ja futista. Tunnen henkilökohtaisesti Jani Honkavaaran (KuPS:n valmentaja). Sitäkin kautta kiinnostaa jalkapallo. Mutta tuohon jääkiekkokysymykseesi täytyy vastata vain, että IFK. En viitsi pyllistää Topi Tammisen suuntaan vastaamalla rehellisesti siihen Ilves/Tappara-kysymykseen. Tämä lienee riittävän hienovarainen vastaus.

10. Jos saisit valita koko maailmasta yhden henkilön seuraamaan tai auttamaan jollain lailla harjoitustapahtumaanne, niin kuka hän olisi ja niksi?
– Martti Suosalo, koska se kaveri osaa heittäytyä rooliinsa. Hänen esittämänsä Luolamies pitäisi näyttää kaikille pelaajillemme.

Tältä pohjalta on hyvä ponnistaa tämän illan huippukamppailuun Classic – Oilers. Ja kuten mainittua, Ottelu on samalla Teho Sport Suomen Cupin ottelu, joten ottelussa on tuplapanokset. Ja salibandyhän on parasta paikan päällä, eli tervetuloa areenalle! Ottelu alkaa klo 18.30.