VALIKKO

10 kysymystä Eemeli Akolalle!

10 kysymystä Eemeli Akolalle!

Tällä kertaa kyselin kuulumisia kuluvalla kaudella Classicin edustusmiehistön vakiokokoonpanoon nousseelle ”Porin paholaiselle” eli Eemeli Akolalle. Päävalmentaja Samu Kuitusen mukaan hän on yksi niistä pelaajista, joilta odotetaan tällä kaudella lopullista läpimurtoa Salibandyliigan eliittiin.

1. Mitä kuuluu?
– Hyvää kuuluu, Sikkisen (Eetu) kanssa ollaan Edussa syömässä eli ei voi kuulua kuin hyvää.

2. Miten kausi on mielestäsi alkanut omalta kohdaltasi?
– Hyvin on lähtenyt ja pääpiirteittäin juuri niin kuin olen toivonut. Paremmin kuin aiempina kausina, mutta vielä tässä on parannettavaa.

3. Mitkä ovat omat tavoitteesi alkaneelle kaudelle?
– Päästä pelaamaan edustuksen mukana mahdollisimman paljon ensinnäkin tässä liigassa ja toisekseen mahtua pelaavaan kokoonpanoon Champions Cupissa vuodenvaihteen jälkeen. Ei ainoastaan päästä mukaan matkaan vaan myös pelata ja mahdollisimman laadukkaasti sekä tietenkin menestyä näissä joukkueena.

4. Kenellä mielestäsi on joukkueen huonoin huumori ja huonoimmat jutut?
– Tämä on helppo. Ne ovat selkeästi (Tino) Salmisella ja (Juha) Kivilehdolla, mutta minuun ne purevat, joten ne ovat samalla parhaat jutut.

5. Mitäs terveisiä sinä lähetät junioripelaajille?
– Tämä on vaikea, kun lähes kaikki on jo sanottu aiemmissa jutuissasi, mutta sen voin sanoa, että kun harjoituksiin mennään, niin kaikki muu pitää silloin unohtaa ja keskittyä juuri siihen tapahtumaan. Ja vapaa-aikanakin toimia sen mukaan, että ne harjoitukset ja pelit sujuvat sitten mahdollisimman hyvin ja tarkoituksenmukaisesti. Eli treeneissä jätetään kaikki ylimääräinen hössötys pois.

6. Onko sinulla urheilijaesikuvia?
– On. Ehdottomasti on kaksi ylitse muiden: Erik Karlsson ja Rasmus Ristolainen, heidän peleissään on paljon näkemistä ja ovat ehdottomasti huippupelaajia lajissaan. Olisi niitä esikuvia omassakin lajissa, mutta jääköön ne nyt sanomatta.

7. Mitä muita lajeja kuin salibandyä seuraat/olet pelannut?
– Lätkää ja koripalloa seuraan. Ja siis erityisesti NHL ja NBA ovat niissä lajeissa ne sarjat, joita tykkään katsella ja seurailla. Itse olen pelannut jalkapalloa ja pesäpalloa aikoinani.

8. Mitkä ovat vahvuutesi pelaajana?
– Syöttöjen laatu, juoksunopeus ja fyysisyys, ne ovat tällä hetkellä vahvimmat osa-alueet.

9. Miltä tuntuu pelata Ideaparkissa huomenna KRP-ottelussa?
– Mikäs siinä, hieno ilta edessä ja suhtaudutaan siihen kuin peruskotipeliin vaikka pelataankin vieraalla kentällä, kuitenkin lähellä kotia ollaan. Ja vielä kun kyseessä on paikallispeli niin se tuo lisää värinää. Pidetään huoli siitä, että voitetaan eikä Henri Johansson pääse tuulettelemaan tuhannen tehopisteen rajaa tässä pelissä.

10. Mitä tulee ensimmäisenä mieleen pelaajasta nimeltä Lassi Vänttinen?
– Maailman paras ja takatukka!

Näillä eväillä lähdetään siis huomiseen paikallispeliin, jossa Eemeli Akolan ohella esiintyy jälleen koko muu nälkäinen nälkäinen kotijoukkue Classic. Kaikki paikalle lauantain tapahtumaan viimeistään klo 17!