VALIKKO

RAPORTTI | Täysi kolmen pisteen viikko

Classic kohtasi jo usean kauden ajan miesten liigan mitalisuosikkeihin kuuluneen Westend Indiansin keskiviikkona 7.10. runkosarjan viidennessä ottelussaan. Ottelu oli samalla Classicin miesten ainoa ottelu viikolla 41.

Classic – Westend Indians
F-Liiga // 7.10.2020, Tampere Areena

Ottelun avausvitonen mennään passiivisissa merkeissä. Ottelun alkutahdit lyödään ajassa 6:26, kun Eemeli Salinin kulma-avaus löytää takaa nousevan Sami Johanssonin, josta pistepörssin kärkinimi lisää tarkalla laukauksella kauden maalisaldonsa seitsemään. Eemeli Salin lisää vettä myllyyn viisi minuuttia myöhemmin. 192-senttinen Classic-hyökkääjä purjehtii laidasta keskialueen läpi, jonka jälkeen lähettää pallon tarkalla laukauksella ohi Mikko Kirvesniemen. Indians -vastaus saadaan 52 sekuntia Salinin osumasta. 2-1 kavennus syntyy Sami Niskasen lavasta Olli Arkkilan alustaessa osuman. Erätauolle lähdetään lopulta Classicin vahvassa kolmen maalin johtoasemassa. Ensin Jussi Pihan ”viivasta” lähtenyt tarkka-ampujan omainen laukaus vie Classicin 3-1 edelle, jonka jälkeen Sami Johansson viimeistelee illan toisellaan eränumerot 4-1. Lassi Toriseva ottaa erässä kiinni kaksi palloa, Mikko Kirvesnimen kopatessa kaksi.
Toinen erä ei uusia tilastomerkintejä tuo. Molemmat joukkueet vyöryttävät hyökkäyksiä tasaisesti, mutta maalin asti ei tietään löydä. Myöskään jäähyminuutteja ei erässä jaeta. Molemmat maalivahdit kirjauttavat erässä kolme torjuntaa.
Indians pääsee askeleen lähemmäksi kolmannessa erässä viiden minuutin kohdalla. Aaro Astalan kavennus tuo ajassa 45:16 Indiansin kahden maalin päähän. Mäki alkaa nousta Indiansille ajassa 52:51. Eemeli Akola katkaisee Oilers hyökkäyksen oman maalin edustalla ja pinkoo pikajuoksijan elkein aina Indians maalin edustalle asti, josta hän tarjoilee pallon takakulmalle nousevalle Aaro Helinille, joka niittaa pallon illan viidennen kerran ohi Mikko Kirvesniemen. Lopussa Eemeli Salin jatkaa numerot vielä 6-2, eikä Indians tämän lähemmäksi enää pääse ja pisteet jäävät Tampereelle. Classic jatkaa näin ollen tappiotonta peliään F-Liigassa ja voittoputki venyy samalla viiden ottelun mittaiseksi. Lassi Toriseva torjuu ottelussa 9 kertaa, Mikko Kirvesniemen torjuessa vastapäädyssä kahdeksan laukausta.

Ottelun Lehdistötilaisuus:

Familyn tehokkaimmat tänään:
Eemeli Salin 2+1
Sami Johansson 2+0

Seuraavan kerran Familyn miesten ottelut nähdään tositoimissa tulevan viikon tiistaina, kun joukkue matkustaa EräViikinkien vieraaksi Vantaan Energia Areenalle.

Teksti: Jyri Hömmö
Kuva: Esa Takalo