VALIKKO

RAPORTTI | Sarjakärki nurin Porvoossa

Classic matkusti sunnuntaina 18.10. Porvooseen, jossa joukkue kohtasi F-Liigan kärkijoukkue PSS:n sarjan seitsemännen kierroksen ottelussa. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun tappiot allaan Classicin taivuttua torstaina Nurmijärvellä SB Pron käsittelyssä lukemin 8-3 – kotijoukkue PSS:n puolestaan kärsittyä yllättävän tappion lauantaina kotonaan TPS:lle selvin 0-5 lukemin. Edellisen kerran joukkueet olivat kohdanneet koronaviruksen päättäneellä Salibandyliigan kaudella helmikuussa Porvoossa, jolloin kotijoukkue poistui kaukalosta voittajana lukemin 6-2.

F-Liiga // PSS – Classic 4-5 ja.
18.10.2020, Aurorahalli, Porvoo

Sunnuntai-illan väännön avausmaali näkee päivänvalon vajaan kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Huimaan pistevireeseen aiemmissa otteluissa yltänyt nuori Family-hyökkääjä Lotta Purhonen petaa pallon takatolpalle nousevalle Meri Jokiselle, joka sijoittaa pallon ensimmäistä kertaa ohi porvoolaismaalilla torjuvan Arla Salon. PSS nousee ottelussa rinnalle digitaalien näyttäessä aikaa 13:27. Julia Turusen kantti kaartaa Emma Mannilan maalin takakulmaan Alisan Kettusen korjatessa syöttöpisteen osumaan. Samoista numeroista lähdetään viettämään myös ensimmäistä erätaukoa. Emma Mannila kirjauttaa avauserässä kolme torjuntaa – Arla Salon liimatessa toisessa päässä kahdesti.
Toisen erän osumat syntyvät kahden ensimmäisen minuutin aikana. Ensin Milja-Maria Saarikoski vie PSS:n ensimmäistä kertaa ottelussa edelle, kun erä on ennättänyt vanheta vain 11 sekuntia. Family-vastaus syntyy reilu minuutti myöhemmin – jälleen vastahyökkäyksen päätteeksi. Alisa Pöllänen tavoittaa pitkän syötön laidassa ja jakaa pallon toiselle laidalle nousevalle Natalia Pitkäkankaalle, jonka tarkka laukaus painuu porvoolaismaalin takakulmaan ajassa 21.39. Emma Mannila ottaa usean huipputorjunnan toisessa erässä, jonka erätauolle siirrytään tasanumeroissa 2-2.
Tasainen vääntö jatkuu kolmannessa erässä. Ajassa 48:39 Meri Jokinen lähtee istumaan ottelun ensimmäistä kaksi minuuttista estämisestä. Tämän PSS onnistuu hyödyntämään digitaalien näyttäessä 49:35, kun porvoolaisten ylivoima pyörittää pallon pohjapelaajana päivystävälle Celine Stettlerille, jonka laukaus painuu Classic-verkkoon. Tamperelaisryhmä ei PSS-johdosta hätkähdä ja joukkue nousee seuraavan kahdeksan minuutin aikana tasalukemien kautta jälleen johtoon. Ensin Meri Mäkisen kaukolaukaus tasoittaa lukemat 3-3 ajassa 53:08, josta neljä minuuttia myöhemmin duo Pöllänen-Pitkäkangas toimii toistamiseen ja ”Natten” laukaus livahtaa Arla Salon jalkavälistä verkkoon vieden Classicin 3-4 edelle, kun kolme minuuttia on otteluaikaa jäljellä. PSS kasaa rivinsä jatkoajalla ja onnistuu nousemaan minuuttia myöhemmin vielä tasoihin pelaamalla ilman maalivahtia Saarikosken osuessa Pitkäkankaan tapaan toistamiseen illan aikana. Lukemista 4-4 lähdetään kohti jatkoaikaa.
Classic-vaihtoaitiosta kuullaan ennen jatkoajan alkamista lause ”tehdään maali ja lähdetään kotiin täältä”. Jatkoaikaa ehditään pelata vain kuusi sekuntia, kun digitaalit pysähtyvät viimeistä kertaa ottelun päättymisen merkiksi. Ottelun sankariksi nousee äskeiset sanat sanonut Classic-kapteeni Alisa Pöllänen, joka karvaa pallon aloituksen jälkeen PSS-puolustukselta ja viimeistelee ottelun loppunumerot 4-5 tamperelaisille. Classic hakee arvokkaan voiton Porvoosta sarjakärkeen jatkoaikatappiostaan saamallaan pisteellä nousevalta PSS:ltä. Classic puolestaan nousee F-Liigan kuudenneksi ohi TPS:n.