RAPORTTI | Naiset jatkoon Suomen Cupissa

Teho Sport Suomen Cup – Neljännesvälierä //
Classic – EräViikingit 6-4
11.10.2020, Tampere Areena

Classic ja Helsingin EräViikingit kohtasivat sunnuntaina 11.10. Tampere Areenalla pelatussa Teho Sport Suomen Cupin neljännesvälierässä. Panoksena oli paikka Suomen Cupin 2020 kahdeksan parhaan joukossa. Joukkueet olivat kuluvalla kaudella kohdanneet aiemmin kertaalleen, jolloin helsinkiläiset yllättivät Familyn 19.9. pelatussa liigakauden avausottelussa lukemin 1-8.

Ottelun avausminuuteilta ei intensiteettiä puutu. Molemmat joukkueet lähtevät paineistamaan alusta lähtien ja paikkoja syntyy molempiin päihin. Classicille aukeaa ylivoimamahdollisuus avauserän puolessa välissä Anni Räisäsen istuessa kaksi minuuttista vaarallisestä pelistä, eikä Family jätä tilaisuutta käyttämättä. Lotta Purhonen jakaa pallon vasemmassa laidassa päivystävälle Meri Jokiselle, jonka komea laukaus painuu takakulmaan ajassa 12:20. Erätauolle lähdetään kuitenkin EräViikinkien 1-2 johtolukemissa Sofia Niemen ja Taru Nordmanin onnistuessa maalinteossa kolmen minuutin sisään. Elsi Kangasharju torjuu erässä viisi kertaa – Sanna Viitasen urakoidessa vastapuolella yhdeksän torjuntaa.
Familyn tasoitusaikeet saavat kylmän suihkun heti toisen erän alussa Taru Nordmanin upottaessa toisen perättäisen osumansa Classic-maalin verkkoon ajassa 21:11. Kavennusjahti tuottaa lopulta kuitenkin tulosta viisi minuuttia myöhemmin. Meri Mäkisen ”viivasta” lähettämä laukaus valuu Sanna Viitasen jalkojen välistä maaliviivalle, josta Lotta Purhonen survoo lukemat 2-3. Seuraavilla minuuteilla tulostaulun kulusta vastaa yksi henkilö. Aino Viskari ottaa joukkueen reppuselkäänsä tasoittaen numerot ensin ylivoimalla 3-3 ja vieden joukkueensa 4-3 johtoon vain 28 sekunnin erottaessa osumat toisistaan. Näistä numeroista jatketaan myös kolmanteen erään.
EräViikingit siivoaa pöydän puhtaaksi kolmanteen erään vain kolme sekuntia päätöserän alkamisen jälkeen. Inka Lippojoki vastaanottaa pallon suoraa aloituksesta ja lähettää tulisen laukauksen kohti Elsi Kangasharjun maalia, jonne pallo uppoaa ajassa 40:03. Neljä minuuttia myöhemmin Family joutuu kahden naisen alivoimalle Alma Laitilan ja Meri Jokisen istuessa pikkukakkosia mailaan lyönneistä. Classicin muuri kuitenkin pitää numerot tasan neljässä.
Tasaisien otteluiden sanotaan usein ratkeavan niille joukkueille, jotka haluavat sitä enemmän. Tänään se on Classic. Ensin Sofia Lappalaisen maalille toimittaman pallon runnoo tahtomaalin omaisesti Alma Laitila verkkoon ajassa 56:11, josta kaksi minuuttia myöhemmin Julia Woivalin viimeistelee illan loppunumerot 6-4. Elsi Kangasharju torjuu päätöserässä Family-maalilla 11 kertaa taaten joukkueelleen avaimet voittoon.
Classic jatkaa kauden Teho Sport Suomen Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon. Classicin lisäksi puolivälieriin tiensä selvittävät Koovee, SB Pro, PSS, O2-Jyväskylä, O2-Jyväskylä II, FBC Loisto, sekä voittaja ottelusta Blue Fox-MIG.