VALIKKO

RAPORTTI | Miehille onnistunut revanssi Oulusta

F-Liiga // OLS – Classic 7-11
Kastellin monitoimitalo 27.9.2020

Classic matkusti sunnuntaina 27.9. Ouluun, jossa vastaan asettui OLS. Otteluun lähdettiin varsin mielenkiintoisista lähtökohdista, sillä vaikka Classic lähti otteluun ennakkosuosikkina – oli OLS voittanut joukkueiden edellisen kohtaamisen. Ennen illan kamppailua Classic oli voittanut edellisissä kamppailussaan Welhot ja TPS:n, kun OLS puolestaan oli liiga-avauksessaan tasaisen väännön jälkeen taipunut KrP:n käsittelyssä lukemin 4-6.

Oulun sunnuntai-ilta tarjosi ennen kaikkea maalirikkaan ja katsojaystävällisen ottelun. Ottelussa iskettiin yhteensä 18 osumaa.
OLS yllättää Classicin ottelun alkumetreillä. Oululaiset siirtyvät ensimmäisen 15 minuutin aikana 3-0 edelle, kun Tiira, Ijäs ja Välitalo onnistuvat yllättämään Classic -maalilla kauden ensimmäistä otteluaan torjuvan Oskar Sillanpään. Classicin takaa-ajo alkaa ajassa 17:47, kun Ville Lastikka tarjoaa pallon maalin eteen purjehtivalle Oskari Heikkilälle, joka iskee pallon ohi OLS-vahti Kivilompolon. Kun ensimmäisen erän viimeinen minuutti käynnistyy, odottavat jo ensimmäiset eräsummerin soittoa, mutta mitä vielä? Ensin Aaro Helin tuo Familyn maalin päähän ajassa 19:20, josta 14 sekuntia eteenpäin tasoittaa Sami Johansson ottelun jo 3-3. Avauserässä Oskar Sillanpää torjuu Classic maalilla viidesti, kun Kivilompolo pysäyttää samaan aikaan toisessa päässä 7 palloa.
Kun lasketaan ensimmäisen erän maalit lukuun, iskee Classic viisi maalia vajaaseen neljään minuuttiin Juha Kivilehdon ja Aaro Helinin viedessä Classicin ensikertaa ottelussa edelle. Toisen erän loppu on ylivoimamaalien juhlaa. Ensin OLS -hyökkääjä Asla Veteläinen kaventaa numerot 4-5 Aaro Helinin istuessa pikkukakkosta mailan painamisesta. Kolme minuuttia myöhemmin Classic pyörittää kahden miehen ylivoimaa, jonka aikana Eemeli Salin ja Albert Koskinen onnistuvat molemmat maalinteossa.
Erän puolivälissä ottelu saa ikävän käänteen, kun iltaan jo tehot 1+1 iskeneen Albert Koskisen nilkka vääntyy pahanoloisesti, eikä Family-hyökkääjää ottelussa enää nähdä. Myöskään lisämaaleja ei erään saada, joten erätauolle siirrytään Familyn 4-7 johtonumeroista.
OLS pumppaa pelinsä erätauon aikana uuteen lentoon, eivätkä oululaiset ole valmiita myymään nahkaansa helpolla. Erän neljännellä minuutilla syntyneen Juha Kivilehdon 4-8 osuman jälkeen OLS iskee reiluun kolmeen minuuttiin kolme maalia ja joukkue nousee jälleen maalin päähän. Oululaisten riemu katkeaa kaksi minuuttia myöhemmin. Juuso Woivalin ja Eetu Sikkinen juonivat paikan maalin kulmalle nousseelle Matias Vaajalalle, joka nostaa Family -johdon jälleen kahteen. Tämän jälkeen ottelussa nähdään vähintäänkin harvinainen tilanne. Classic maalilla pelaava Oskar Sillanpää saa 2+10 minuutin rangaistuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä ja istuu loppuottelun jäähyaitiossa Lassi Torisevan korvatessa hänet Family -maalilla. Lähemmäksi ei OLS kuitenkaan enää pääse. Lassi Toriseva pysäyttää maalillaan 8 palloa ja Duo Oskari Heikkilä-Ville Lastikka juonivat vielä kaksi perättäistä osumaa viimeistellessään voittonumerot Classicille 7-11. Joku haistelisikin jo syntymässä olevaa tutkaparia, sillä kyseinen duo vastasi kaksin Classicin kolmesta osumasta.

Seuraavan kerran Familyn miesten ottelut jatkuvat torstaina 1.10., kun joukkue saa Tampere Areenalle vieraakseen sarjanousija Nurmon Jymyn.