VALIKKO

RAPORTTI | Miehet avasivat kauden vierasottelut näytöstyyliin

TPS – Classic 2-10
Kupittaan Palloiluhalli, 25.9.2020

TPS ja Classic kohtasivat F-Liiga -kauden toisen kierroksen ottelussa perjantaina 25.9. Kupittaan Palloiluhallissa pelattua ottelua todisti paikanpäältä 645 silmäparia.

Ottelu käynnistyy arvatenkin hyvällä intensiteetillä ja avausmaalin ottaa nimiinsä pinkeissä pelaava vierasjoukkue. Albert Koskinen lyö ottelun alkutahdit ajassa 02:37, kun Tuukka Salon syötöstä seurannut laukaus löytää tiensä ohi TPS-maalilla torjuneen Oskari Fäldenin. Viisi minuuttia myöhemmin Kupittaan yleisö saa todistaa todellista yksilösuoritusta. Vasemmasta laidasta nouseva Eemeli Salin ajaa kulmauksen kautta keskelle harhauttaen kaksi turkulaispelaajaa, josta hän siirtää pallon pommin varmasti verkkoon.
Liekö Classicin onnistunut pelilataus vai mikä syynä, mutta peli kulkee. Eemeli Salin ja Albert Koskinen onnistuvat molemmat maalinteossa toistamiseen avauserässä, jonka lisäksi Sami Johansson ilmoittautuu maalitalkoisiin mukaan. Ensimmäiselle erätauolle siirrytään Classicin 0-5 johtonumeroista.
TPS hakee uutta alkua toiseen erään maalivahdinvaihdoksella Oskari Fäldenin vaihtuessa Olli Kuismaan. Toisen erän ensimmäinen vaihto on kuitenkin kuin tiivistys ensimmäisestä erästä. Pallo kimpoaa aloituksesta TPS -päätyyn, jonka jälkitilanteesta se löytää tiensä Sami Johanssonin lapaan – eikä tämä jätä tilaisuuttaan käyttämättä. Tilanne taululla muuttuu jo 0-6, kun toinen erä on ennättänyt vanheta 17 sekuntia. Osuman jälkeen TPS onnistuu lopulta heräämään perjantai-illan otteluun ja turkulaiset pääsevät pelillisesti otteluun mukaan. Tästä kertovat myös kaksi perättäistä osumaa tilanteen kaventuessa 2-6. Classic ei tästä kuitenkaan hätkähdä ja Eemeli Salinin hattutempun sinetöivä osuma lisää Famliy -johdon jälleen viiteen ajassa 37:41.
Kolmannessa erässä TPS pystyy pitämään hyvän energian yllä, mutta erän avausosumasta vastaa Family. Oskari Heikkilä ratkaisee yksi vastaan yksi -tilanteen suoralla laukauksella, joka painuu Kuisman kainalosta sisään. Tästä eivät turkulaiset enää maalintekoon toivu ja erän jälkimmäisellä kympillä tulleet Sami Johanssonin ja Jussi Pihan osumat viimeistelevät Classicin 2-10 voittolukemat.
Classic hakee kauden ensimmäiset vieraspisteet näytöstyyliin ja nostaa pistetilaston kuuteen sarjapisteeseen. Familyn parhaana palkittiin viiden tehopisteen iltaa viettänyt Sami Johansson.

Miesten matka jatkuu välipäivän kautta sunnuntaina, jolloin joukkue matkaa Ouluun OLS:n vieraaksi.