VALIKKO

RAPORTTI | Kauden avausvoitto tauluun Turusta

Classic kohtasi tuplaviikonlopun toisessa ottelussaan sarjanousija Loiston Turussa 4.10. pelatussa F-Liigan ottelussa. Illan vastustaja Loisto lähti otteluun voitettuaan EräViikingit vieraissa ja TPS:n kotonaan – Classicin puolestaan jahdatessa vielä kauden ensimmäistä voittoaan. Kohtaaminen oli joukkueille kautta-aikain ensimmäinen pääsarjatasolla.

Ottelun avauserä käynnistyy tasaisen maalittomissa merkeissä molempien luodessa paikkoja tasaisesti. Erityismaininnan ottelun alkumetreillä saa Classic-pelaajien uhrautuva puolustustapa Loisto-laukauksien kilpistyessä kerta toisensa jälkeen edessä seisovaan siniseen muuriin. Classic pelaa erän lopulla kahdesti alivoimalla, mutta selvittää niistä molemmat. Erätauolle edetään 0-0 tasanumeroissa. Emma Mannila torjuu erässä ainoastaan kertaalleen Familyn puolustuksen korjatessa laukauksista yhdeksän.
Toisen erän avauskymppi tahkotaan samalla intensiteetillä, kuin ensimmäinen erä kunnes ajassa 29:42 alkaa tapahtua. Milja Alanko vastaanottaa laitaan tulevan syötön ja sivaltaa pallon takayläkulmaan vieden Classicin ensimmäistä kertaa edelle. Loiston vastaus tulee heti seuraavassa vaihdossa. Laidasta purjehtiva Loisto-puolustaja Henrika Maikolan syöttö löytää keskelle sijoittuvan Linnea Nevalaisen, jonka laukaus löytää Family-maalin takakulman vain 24 sekuntia Family osuman jälkeen. Classic ei Loiston nopeasta kuitista lannistu ja joukkue nousee Meri Jokisen osumalla jälleen johtoon ajassa 34:00. Erätauolle siirrytään lopulta Classicin 1-3 johtolukemissa. Annu Selinummi onnistuu erän päätösminuutilla siivoamaan vastaiskusta syntyneen oman laukauksensa reboundin verkkoon ja viemään joukkueensa kahden maalin etuasemassa tauolle.
Loisto antaa myrskyvaroituksen kolmannen erän alkuminuuteilla. Joukkue nousee maalin päähän ajassa 41:23 syyskuun pelaajaksikin nimetyn Laura Pakarisen osumalla. Loisto jatkaa kavennusosuman jälkeen kovalla paineella, mutta Classic-puolustus ja Family-maalilla loistavia otteita esittävä Emma Mannila kestävät turkulaisten tulituksen.
Lotta Purhonen jatkaa siitä mihin lauantaina Tampere Areenalla jäi. SSRA-ottelussa liigauransa avausmaalin iskenyt Purhonen lisää Family johdon jälleen kahteen 45:40. Lähemmäksi ei Family Loistoa ottelussa enää päästä. Molemmat joukkueet iskevät vielä kahdesti ottelun loppunumeroiden muodostuessa 4-6.

Päävalmentaja Pekka Niemisen kommentit:
– Tänään noudatettiin omaa pelisuunnitelmaa lähes koko 60 minuuttia ja se tuotti hienon voiton. Jokainen kenttä ansaitsee hatunnoston ja taputuksen selkään hienosta pelistä ja sinisestä sydämmestä.

Classic ottaa avausvoittonsa kauden neljännessä ottelussaan ja viettää neljän pisteen viikonloppua joukkueen lauantaina avattua jo kauden pistetilinsä SSRA:ta vastaan. Familyn parhaana ottelussa palkitaan kolmannessa erässä Classicin viidennen osuman tehnyt Alisa Pöllänen.