VALIKKO

Classic C2 voitti paikallisväännön

Paikallistaisto C2-junioreiden SM-sarjassa käytiin Classicin ja Kooveen lauantaina 17.11.2018. Katsojia oli tullut Spiral-hallille mukavasti ja ottelussa olikin hyvä tunnelma. Petri Sorjan, Tero Karppasen sekä Joni Puhakan valmentama Classic ja Koovee ovat toisilleen tutut joukkueet monen vuoden takaa ja molemmat joukkueet ovat mukana myös Floorball Academy-toiminnassa. Tämä syksy on ollut molemmille uutta SM-sarjassa. Nyt käyty ottelu oli ensimmäinen täysimittainen SM-sarjapeli, mikä näkyikin molempien joukkueiden otteissa pienenä jännityksenä.

Peli lähti liikkeelle tasaisesti. Ensimmäisen erän lopulla ja toisen alussa Classic pääsi kuitenkin johtoon Kooveesta lukemin 6-3. Sitten alkoi Kooveen kiri. Koovee tuli ottelun puolessa välin tasoihin ja meni erän lopulla johtoon lukemien ollessa 6-8. Kun puoli minuuttia oli toista erää jäljellä Classic pääsi tekemään ns. pukukoppimaalin kaventaen lukemat 7-8:aan.

Kolmannessa erässä Classic näytti sitten tahtonsa. Erätauko osattiin hyödyntää hyvin ja kolmanteen erään Classic tuli hyvin latautuneena. Joukkueen vahvistukseksi 03-peliryhmästä tullut 04-ikäinen Viljami Virtanen tasoitti pelin ensin lukemiin 8-8. Sen jälkeen peli noudatteli tuttua kaavaa. Mentiin päästä päähän vauhdilla. Classic tappoi tärkeässä paikassa jäähyn kun peliä oli pelattu 48 minuuttia. Maalivahti Topias Siiranen piti torjunnoillaan joukkuetta pystyssä ja joukkue ratkaisi pelin ns. pelimiesten kympin aikana. Ensin oli Teemu Karppasen vuoro ja sen jälkeen vielä Vilho Helin täräytti tutun kanttivetonsa Kooveen maalin ylämummoon lukemiksi 10-8. Koovee pääsi vielä tuikkaamaan kavennusmaalin ja yritti maalata tyhjiin, mutta tällä kertaa tuloksetta.
Niukka maalin voitto jäi Classicille kovasta Kooveesta tuloksella 10-9 ja joukkue pääsi tällä hetkellä kiinni Tampereen herruuteen C2-junioreissa. Tutkapari Virtanen ja Helin muodosti tehokkaan duon, mutta koko joukkue taisteli hyvin. Classicin on hyvä jatkaa tästä kohti seuraavia täysimittaisia otteluita.