VALIKKO

Pylsy syötteli Oilersin nurin – Classicille toinen voitto välieräsarjassa

Classic siirtyi otteluvoitoissa 2–0-johtoon miesten Salibandyliigan välierissä, kun Esport Oilers kaatui kotihallissaan 8–3 (1–0, 3–1, 4–2) -lukemin.

Ottelun Classic-sankari oli kakkoskentän keskushyökkääjänä pelannut Joonas Pylsy, joka teki Salibandyliigan pudotuspelien yhden ottelun syöttöpiste-ennätyksen, kuusi syöttöpistettä yhteen peliin.

– Ihan raikas, energinen peli häneltä, kehaisi Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen.

Edellinen ennätys olikin pysynyt voimassa melko pitkään, sillä VFT:n Lasse Takala syötti viisi osumaa Happeeta vastaan helmikuussa 1994 ja Viikinkien Jari Pekkola sivusi ennätystä vuotta myöhemmin pelissä Turbon Palloa vastaan.

Nyt sekä pudotuspelien yhden pelin syöttöpiste- että maaliennätykset ovat Classicin nimissä. Sami Johansson laukoi kuusi maalia Indiansin verkkoon puolivälierissä keväällä 2014.

Perjantai-illan Oilers-otteluun Classic tuli huomattavasti terävämmin kuin sarjan avauspelissä, jossa Oilers johti puolivälissä ottelua vielä 2–0. Avauserässä maalinteossa onnistui vain Konsta Tykkyläinen, mutta toisessa erässä Pylsyn syöttöralli alkoi tuottaa tehokkaammin tulosta. Oskari Heikkilä, Tykkyläinen ja Atte Eronen nauttivat kukin vuorollaan Pylsyn tarjoilusta ja Classic eteni 4–0-johtoon.

Päätöserässä Classicin johtoasema venyi parhaimmillaan 6–1:een, mutta viimeisen viiden minuutin aikana Oilers pääsi kahdesti kaventamaan. Lopussa Krister Savosen millintarkka ylänurkkalaukaus (7–3) ja Albert Koskisen Pylsyn syötöstä sijoittama illan viimeinen maali palauttivat Classicin johdon viiteen maaliin.

– Tultiin otteluun hyvällä asenteella ja oltiin varautuneita. Se oli sähäkkää ja halukasta meiltä. Ehkä lopussa passivoiduttiin hieman, joten parannettavaa jäi, Kuitunen pohti.

Classicin ja Oilersin välisen välieräsarjan kolmas ottelu pelataan sunnuntaina klo 18.00 alkaen Tampere Areenalla. Liput TÄÄLTÄ.

Toisen välierän tilastot löytyvät TÄÄLTÄ.