VALIKKO

Johanssonin kudit karistivat KrP:n kyydistä

Classic sai revanssin ainoasta mestarit tällä kaudella kaatamaan onnistuneesta joukkueesta Nokian KrP:stä, kun paikallisottelu Raholassa päättyi Classicin 9–5 (2–2, 3–2, 4–1) -voittoon.

Ottelun alku oli hämmentävä, kun Morics Krumins ja Emil Eklund veivät KrP:n 2–0-johtoon vain 17 sekunnissa. Classic kuitenkin ravisteli itensä hereille ja nousi vielä avauserässä tasoihin Aaro Helinin ja Jussi Pihan osumilla.

Eetu Sikkinen siirsi Classicin ensi kertaa johtoon toisen erän alussa. Valtteri Viitakoski vielä tasoitti, mutta sen jälkeen Helin ja Sami Johansson antoivat maaleillaan Classicille kahden maalin etulyöntiaseman.

Kuten Ideaparkissa syksyllä pelatussa joukkueiden välisessä edellisessä ottelussakin, Nokian KrP osoitti taas olevansa kykeneväinen nousemaan takaa rinnalle. Ville Kangasmäki kavensi toisen erän loppuun ja viime kaudella Classicissa pelannut Joona Rantala tasoitti päätöserän alkuun.

Päätöserän puolivälin jälkeen Nico Salo otti jo ottelun kolmannen kahden minuutin rangaistuksensa, mutta KrP ei onnistunut ylivoimalla ottamaan 6–5-johtoa. Sen sijaan pian Salon jäähyn päättymisen jälkeen Sami Johansson napautti Classicin maalin johtoon.

Se oli Johanssonin illan toinen osuma ja pian seurasivat maalit numero kolme ja neljä. Johanssonin totutun tarkat ja vastustamattomat vedot riittivät perjantai-iltana katkomaan KrP:n selkärangan. Eetu Sikkisen illan toinen osuma viimeisteli päätöslukemat 9–5:een.

– Alkuvuoden ison kuorman ja isojen pelien jälkeen ollaan pystytty kaksi kolmasosaa pelaamaan hyvin, mutta ihan ei pystytä kokonaisia otteluita viemään läpi. Yksi kolmasosa ei ole ihan skarppia, terävyys ja läsnäolo eivät ole sitä mitä pitää ja annetaan helppoja maaleja, Classicin valmentaja Samu Kuitunen pohti.

– Mutta kun jokin osa-alue on jäänyt vajaaksi, niin ollaan pystytty ammentamaan toisesta, ja nyt se, mikä on tullut korvaamaan, on erittäin vahva joukkuehenki, Kuitunen jatkoi.

Classicin neljän pelin härkäviikon huipentaa sunnuntainen TPS-ottelu Tampere Areenalla klo 18.00 alkaen. Ottelussa on tuplapanos: liigapisteet ja Suomen Cupin finaalipaikka.