VALIKKO

Helinin ylänurkkakuti ratkaisi Classicille voiton Jyväskylän maali-iloittelusta

Reilu kymmenen vuotta sitten, kun Pasi Peltola valmensi ja Sami Nyman latoi maaleja, olivat 10–9-lukemat vielä peruskauraa Classicin peleissä. Nyky-Classicille se on harvinaisempaa, mutta perjantai-iltana Jyväskylässä nähtiin Classicin 10–9 (3–1, 3–3, 4–5) -voitto Happeesta.

– Kaksi kertaa tällä kaudella on ollut tällaisia vieraspelejä, jossa pelataan avointa salibandya, ensin SPV:tä vastaan (9–8-voitto) ja nyt täällä. Tämä ei ole meidän tapamme pelata, mutta molemmat pelit ollaan pystytty hoitamaan kotiin, Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen totesi.

Classic otti johtoaseman avauserän puolivälissä Sami Johanssonin ja Aaro Helinin maaleilla, ja pitikin siitä lähtien Happeen pääasiassa takanaan toisen erän hetkellistä notkahdusta lukuun ottamatta. Tuolloin Peter Kotilaisen ja Joel Lahden osumat toivat Happeen 4–4-tasalukemiin ja Classic otti aikalisän. Vielä ennen toista erätaukoa Albert Koskinen ja kaikkiaan neljästi osunut Johansson palauttivat Classicille kahden maalin johdon.

Päätöserässä, etenkin ensimmäisten 14 minuutin aikana, lähes jokainen tekopaikka tuotti maalin. Vili Liposen ja Eemil Ukkosen kavennettua pelin 6–9:stä 8–9:ään kotiyleisö alkoi jo odotella tasoitusmaalia. Aaro Helinin komea ylänurkkalaukaus vajaa kolme minuuttia ennen loppua ratkaisi kuitenkin vierasvoiton, vaikka Paul Kotilainen vielä päätösminuutilla kavensikin.

Happee on vauhtiin päästessään erittäin tulivoimainen joukkue, mutta yhdeksän päästettyä maalia oli Classicille silti poikkeuksellisen paljon.

– Ehkä tässä oli vähän tauon ja joulun jäljiltä sellaista herättelyä ja paluuta takaisin päiväjärjestykseen. Saattoi olla hyväkin herätys joukkueelle tähän paikkaan, Kuitunen totesi.

Jokaisesta Classicin kolmesta kentästä löytyi perjantaina maalintekovoimaa: ykkösen Johansson iski neljästi, kakkoskentästä Oskari Heikkilä teki kaksi ja Joonas Pylsy yhden, kolmosesta Aaro Helin onnistui kahdesti ja rankkarin upottanut Albert Koskinen kertaalleen.

Classic palaa liigakaukaloihin 12. tammikuuta, kun Karhut saapuu Porista vieraaksi Tampere Areenalle. Sitä ennen Classic tavoittelee kuitenkin Euroopan parhaan salibandyjoukkueen titteliä Champions Cupissa Ruotsin Gävlessä. Classic kohtaa torstaina 3.1. välierässä Floorball Könizin. Jos voitto sveitsiläisistä irtoaa, on perjantaina 4.1. finaalissa vastassa voittaja ottelusta ruotsalaisen Storvretan ja tshekkiläisen Technology Florbal MB:n välillä.

Happee-ottelun tilastot löytyvät TÄÄLTÄ.