VALIKKO

Classic palasi omalle tehokkaalle tasolleen Indiansin vieraana

Classic haki vakuuttavan 10–2 (4–0, 3–1, 3–1) -voiton Westend Indiansin kotiluolasta. Voitto oli sarjakärjessä jatkavalle Classicille liigakauden 18:s.

Alkuminuutit pelattiin maaleitta, mutta ennen avauserän puoliväliä Aaro Helin ja Sami Johansson laukoivat Classicin kahden maalin karkumatkalle. Ensimmäisen erän loppupuoliskolle osui samanlainen kahden Classic-maalin rypäs ja Indians-maalivahti Mikko Kirvesniemi oli valmis tekemään erän päätteeksi tilaa Tuukka Vesalle. Classicin kolmas maali merkittiin Mikko Leikkasen ja neljäs Jussi Pihan nimiin.

– Otettiin heti alussa kuskin paikka ja oltiin tehokkaita. Huomattiin vastustajan pelityyli ja käytettiin sieltä avautuvia paikkoja hyväkseen, Classic-valmentaja Samu Kuitunen totesi.

Toisessa erässä kotijoukkuekin pääsi maalin makuun, mutta Classic nokitti kolmella osumalla, kun Oskari Heikkilä, Janne Lamminen ja Eemeli Akola onnistuivat. Kun tilanne kahden erän jälkeen oli jo 7–1, ei Indiansin kavennusmaali kolmannen erän alkuun enää suurempaa kirivaihdetta onnistunut synnyttämään. Etenkään kun Eetu Nykänen ei onnistunut ohittamaan Lassi Torisevaa rangaistuslaukauksesta pian 2–7-maalin jälkeen.

Classicin maalisaldon kymmeneen kasvattivat päätöserän aikana Oskari Heikkilä, Matias Vaajala ja Sami Johansson. Heikkilä (2+0) ja Johansson (2+1) viettivät sunnuntaisen OLS-pelin tapaan kahden maalin iltaa, mutta muutoin maalit ja pisteet jakautuivat Classic-leirissä erittäin tasaisesti: 17 kenttäpelaajasta 14 pääsi pisteiden makuun. Kahteen pisteeseen ylsivät edellä mainittujen lisäksi Janne Lamminen (1+1), Eemeli Akola (1+1) ja Konsta Tykkyläinen (0+2).

– Kaksi edellistä peliä (Steelers ja OLS) oli pelattu yrittämällä selviytyä kovista Champions Cupin peleistä ja juhlista. Niissä kahdessa pelissä vastustajilla oli iso panos ja selkä seinää vasten, mutta hienosti niistä selviydyimme. Tänään selkeästi päästiin lähemmäs sitä omaa tasoamme, Kuitunen kiitteli.

Classicin härkäviikko jatkuu perjantaina (18.30) paikallispelillä Raholassa Nokian KrP:tä vastaan. Sunnuntaina Tampere Areenalla klo 18.00 alkavassa TPS-pelissä on tuplapanos; liigapisteiden lisäksi pelataan pääsystä Suomen Cupin finaaliin Happeeta vastaan.