VALIKKO

Classic paketoi runkosarjan tyylipuhtaalla vierasvoitolla Espoossa

Classic päätti miesten Salibandyliigan runkosarjan tyylikkäästi 9–1 (4–1, 2–0, 3–0) -vierasvoittoon Esport Oilersista. Classic voitti runkosarjan 16 pisteen erolla toiseksi tulleeseen SPV:hen ja pääsee maanantaina valitsemaan ensimmäisenä puolivälierävastustajan.

Oilers sai otteluun erinomaisen alun, kun Sylvester Raikamo pölläytti maaliverkkoa Lassi Torisevan selän takana jo ajassa 0.57. Se jäikin kotijoukkueen ainoaksi varsinaiseksi ilonaiheeksi ottelussa, jonka Classic otti sittemmin tukevasti komentoonsa.

Sami Johanssonin ylivoimalla lataamaa tasoitusmaalia saatiin odottaa kuusi minuuttia, mutta sen jälkeen Classic karkasikin nopeasti kahdesti onnistuneen Joonas Pylsyn ja Aaro Helinin maaleilla jo 4–1-johtoon.

Avauserän lopulla Classic kesti Konsta Tykkyläisen viiden minuutin jäähyn. Toisessa erässä Eemeli Salin ja Albert Koskinen lisäsivät vierasjohdon 6–1:een ja päätöserässä Helin, Tino Salminen ja Krister Savonen 9–1:een.

– Tasapainoinen esitys. Läpi linjan kaikki kentät pystyivät ehjään suoritukseen, kiitteli Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen.

Maalit jakautuivat tasaisesti: ykköskenttä teki kolme, kakkoskenttä kaksi ja kolmoskenttä Aaro Helinin (2+1) johdolla neljä.

Classic lähti Oilers-peliin tilanteesta, jossa 25 otteluun oli päästetty 98 maalia. Kun Oilers pidettiin vain yhdessä, jäi päästettyjen maalien sarake runkosarjan osalta alle sataan maaliin.

– Ei me sitä tavoiteltu, mutta hyvä näin. Jokunen peli tässä menikin vähän löperömmällä puolustamiselle. Tämä oli hyvä viesti jatkoa ajatellen, Kuitunen totesi ja viittasi SPV- (8–9) ja LASB (16–6) -peleihin.

Puolivälierien otteluparien valintatilaisuus järjestetään Helsingissä maanantaina 4.3. Classic pääsee valitsemaan vastustajansa nelikosta Nokian KrP, Indians, EräViikingit, Oilers. Puolivälierät käynnistyvät ensi viikolla ja otteluohjelma julkaistaan pian valintatilaisuuden jälkeen.

Oilers-ottelun tilastot löytyvät TÄÄLTÄ.