VALIKKO

A-POIKIEN OTTELURAPORTTI SPV-CLASSIC

Runkosarjan alkupelin voiton vei Seinäjoen SPV

A-poikien SM-runkosarja käynnistyi 30.9. Seinäjoelta. Peli alkoi maltillisella otteella, mutta kun SPV yllätti Classicin perusmaalillaan jo reilun kolmen minuutin jälkeen, ennakoi se jotakin tulevista tilanteista. C yritti parhaansa mukaan avata maalitiliään, mutta vedot löysivät vastustajan veskarin rintapanssarin ja maalitolpan. Kotijoukkue puolestaan lisäsi peliin kierroksia tekemällä toisen ajassa 8:51. Paavo Hakaniemi päätti sitten näyttää, missä on pallon mentävä reitti ja avasi maalihanat ajassa 9:47. Maaliin ei merkitty syöttäjää. Toisinto tapahtui heti 10:27 tällä kertaa Rasmus Mäkisen vedolla Miska Pöysärin syötöstä. Ilo tasoihin noususta ei kestänyt kauaa, kun SPV tykitti vielä kaksi maalia ja niin erä päättyi 4-2.
Toisen erän alkuun Classic pelasi vahvan alivoiman hyvällä peittolinjalla, eikä vastustaja saanut palloa verkon perukoille. C kavensi maalieroa jälleen ja joukkueen kolmas maali, joka jäi Classicille pelin viimeiseksi, saatiin aikaan Karel Tapailan syötöstä Valtteri Molkan viimeistellessä. Etelä-pohjalaiset pelasivat sähäkkää tavoitteellista salibandyä tamperelaisten pelin jäädessä rakentelun vaiheeseen ja niin menetetyistä palloista ja sulaneista hyökkäyskuvioista nähtiin vastustajan onnistumisia toisessakin erässä kolme kertaa. Classic ei pystynyt hyödyntämään yhtä ylivoimatilannetta ja omassa alivoimassakin vastustajaa lykästi. SPV teki paikoista ja toinen erä päättyi numeroihin 7-3.
Kolmannessa erässä C sai hyvää painetta aikaan hyökkäystontilla ja päätti rakentaa erikoistilanteita ottamalla maalivahdin pois pariinkin otteeseen. Näistä molemmista SPV kuitenkin kiitti pitäen omaa punaista mökkiään pystyssä Classic-puhurista huolimatta. Viimeinen niitti iskettiin Pietari Jääskeläisen taakse vielä ajassa 59:49 ja taulun loppulukemat 10-3 olivat totta.
Valmentaja Matias Ramstedt analysoi, peliä toteamalla, että ”vastassa oli tänään erinomainen salibandyjoukkue, jonka annoimme turhan paljon pelata omilla vahvuuksillaan. Prosessi on kuitenkin meillä pahasti kesken ja hakee uomiaan ehjien rakenteiden rutiininomaisessa tuottamisessa. Yhteisten kokemusten saaminen on nyt tärkeää että päästään viemään peliämme eteenpäin. Tällä hetkellä on kuin pelaisimme vähän käsijarru päällä mutta pitää luottaa että se prosessi kantaa ja peli vapautuu pikkuhiljaa.”
Seuraavaksi A-pojat kohtaavat Lasbin Tampereella lauantaina 6.10. klo 15:30 Kaukajärven Spiral-hallilla, tervetuloa paikan päälle!