VALIKKO

A-poikien otteluraportti Tikkurilan Tiikerit – Classic 2.12.2018

Classicin A-pojat lähtivät viettämään joulukuun ensimmäistä päivää Vantaalle Tikkurilan Urheilupuistoon, jossa vastaan asettui 9. sijalla majaileva Tikkurilan Tiikerit. Classic oli ennen ottelua sarjataulukossa sijalla 4. Katsomo täyttyi mukavasti Tiikeri-kannattajista ja kourallisesta pinkkipaitojen otteille hurraavia tamperelaisia.

Ottelun alku oli vauhdikas ja kotijoukkueella oli muutama maalipaikkakin, mutta kuparisen puhkaisi Juho Pietilä ajassa 5:45. Tästä Tiikerit ei hätkähtänyt, vaan käänsi pelin tilanteeksi 2–1 jos ajassa 7:21. 2–2-tasoitus nähtiin vielä ennen erän puoltaväliä. Seuraava pöytäkirjamerkintä oli huitomisesta vihelletty Classicin 5 minuutin jäähy. Jäähyn aikana Tiikerit iski, ei ehkä niin erinomaisen kauniisti, mutta tehokkaasti 2 maalia. Pinkkipaitojen vajaamiehitys ei puolustuspäässä pystynyt aivan parhaimpaansa, mutta taiteili sen sijaan alivoimaosuman, joten erätauolle lähdettiin 4–3-lukemissa. Kokonaisuutena ensimmäinen erä oli vauhdikas, joskin virheiden sävyttämä. Pelin hallinta ei oikein ollut kummallakaan joukkueella.

Toisen erän maalinteon aloitti kotijoukkue Classicin ylipitkän vaihdon jälkeen. Vain hetki edellisestä vieraat kavensivat tilanteeksi 5–4. Classic sai toisen viisiminuuttisen ajassa 26:30. Minuutti tästä tuomarit vihelsivät ensin yhden ja sen päätyttyä vielä toisen kaksiminuuttisen, tällä kertaa molemmat kotijoukkueelle. Jäähysuman aikana Tiikerit onnistui maalinteossa kerran ja Classic kahdesti. Ennen erätaukoa molemmat joukkueet iskivät vielä kertaalleen, joten huilaamaan lähdettiin tasalukemissa 7–7.

Tapahtumia erässä oli riittämiin, mutta laadullisesti kummankin joukkueen peli jätti paljon pohdittavaa erätauolle. Classicin kannattajat jäivät jännittyneinä odottamaan, joko ote siirtyisi kolmannessa erässä lopullisesti vierasjoukkueelle. Aikaa oli vielä, mitään ei oltu menetetty.

Kolmas erä alkoikin yllättäen aiempia maltillisemmin. Tiikerit kiilasivat itsensä johtoasemaan ajassa 44:47. Classicin kaksi jäähyä erän puolivälissä ajoivat sen tukalaan tilanteeseen. Seuraavaa maalia saatiin odottaa kuitenkin aina ottelun loppuminuuteille, kun ajassa 57:45 kotijoukkue siirtyy 9–7-johtoon. Classic onnistuu vielä ilman maalivahtia kampeamaan itsensä tasoihin, kunnes 45 sekuntia ennen summeria Tiikerit räjäyttikotikatsomon villiin juhlintaan. Tästä Classic enää toivu, vaan pisteet jäävät Tikkurilaan.

Katsomosta tarkastellen jo pelin alku oli vieraille vaikea. Kotijoukkueen rymistely ei jättänyt Classicille juuri mahdollisuuksia rauhoittaa ja kontrolloida peliä. Tiikereiden kannattajat ansaitsevat myös ison peukun. He elivät joukkueensa mukana reippaasti tuulettaen. Tunnelma hallissa oli kuin finaaleissa. Lisää tällaista kannustusta.