VALIKKO

A-POIKIEN OTTELURAPORTTI KOLMANNESTA PUOLIVÄLIERÄOTTELUSTA CLASSIC – STEELERS 14.3.2019

Sarjan kolmanteen otteluun lähdettiin tasaisista ja jännittävistä lähtökohdista, ottelusarjan ollessa tasatilanteessa 1-1. Aiemmat kaksi ottelua olivat päättyneet maalin voittoihin, joten 3. ottelun painoarvo näkyi ottelun alussa erityisesti kotijoukkueen asenteessa heti ensimmäisestä lähdöstä alkaen: Classic painoi kovalla asenteella ottelun alun ja hallitsi selvästi peliä, luoden myös lähes joka vaihdossa laukaisupaikan.

Selkeä pallonhallinta ja painostus tuotti tulosta ajassa 9:37 Laitilan riistäessä pallon keskialueella: pinkaisu puolustajan ohi puolittain karkuun ja sijoitus takakulmaan; 1-0 ansaitusti kotijoukkueelle. Kotijoukkeen toinen maali syntyi ajassa 13:06, kun Helin upotti pallon yläkulmaan Niemisen syötöstä. Jos tähän saakka vierasjoukkue Steelersin pallollinen peli vaikutti rajoittuvan muutamaan vastahyökkäykseen, sai myös vierasjoukke kovan hengen päälle erän loppua kohden. Kentällä nähtiin kunnon play-off -taistelua ja seurauksena Steelers saikin päädystä pompanneen pallon maaliin toisella yrittämällä, Talvitien torjuessa hyvin ensimmäisen yrityksen.

Toinen erä alkoi ensimmäisen tavoin Classicin selkeällä pallonhallinnalla. Classic piti palloa huolellisesti omalla joukkueella, pitkien hyökkäyksien ja varman puolustuspelin kautta. Mutta kuten niin usein pitkän pallonhallinnan jälkeen, tekee vastustaja lopulta sen maalin ensimmäisestä vastahyökkäyksestään: Steelers tasoitti ottelun käytännössä erän ensimmäisestä hyökkäyksestään ajassa 7:24, tilanne 2-2. Maalin jälkeen myös vierasjoukkue sai taas kovan hengen päälle, ja loppuerässä nähtiin hurjaa taistelua joka puolella kenttää. Steelers rakensi ylivoimansa aikana muutaman ohjauspaikan ihan maalin eteen, mutta ei maalia. Ajassa 15:39 vierasjoukkue yllätti vielä maskissa olleen Talvitien ja tauolle siirryttiin jännittävässä tilanteessa 2-3.

Kuten kahteen ensimmäiseen erään, tuli Classic hyvällä asenteella kolmannen erän alkuun. Ketjut menivät uusiksi, mutta se ei näyttänyt vaikuttavan kotijoukkeen asenteeseen eikä tekemiseen. Jo ajassa 0:29 kotijoukkue tasoitti, kun Vaajala riisti pallon hyökkäysalueella, siirsi pallon nopeasti keskelle Lindenille, joka ampui pallon yläkulmaan, tilanne 3-3. Kotijoukkueen hyvää play-off -päätä osoitti myös se, että myös seuraavan maalin teki kotijoukkue siirtyen näin maalin tappioasemasta maalin johtoon: tekijänä suoraan syötöstä Vaajala, Akolan kovasta kulmavaparisyötöstä.
Siirretyn rangaistuksen aikana kotijoukkue keräsi voimiaan, pitäen pallon muutaman minuutin ajan omalla joukkueella: Pöysäri-Vaajala -kaksikko taisi tuona aikana tehdä oman yhden pelin syöttöennätyksensä😊. Se taisi kannattaa, sillä ylivoimakuvion päätteeksi Pöysäri syötti nyt Akolalle, joka ampui puolustajan paikalta kotijoukkeen kahden maalin johtoon. Ottelun ja erän loppu oli jälleen ajoittain hyvinkin kovaa taistelua ja kaksinkamppailua ja Steelers pääsi vielä kertaalleen kaventamaan läpiajosta tilanteeksi 4-5. Tämä jäi samalla hyvän play-off -taiston lopputulokseksi.

Viihdyttävää puolivälieräottelua hallitsi kokonaisuudessaan kovalla asenteella läpi ottelun pelannut Classic. Ajoittain myös Steelers otti ohjat käsiinsä, osoittaen vastaavasti sitkeää ja hyvää taisteluilmettä. Ottelusarjan kolmas maalin voitto takaa jännittävät asetelmat myös seuraavaan otteluun, joka pelataan jo heti seuraavana päivänä Hämeenlinnassa. Tässä ottelussa sarja on poikki Classicille, nähdäänköhän jälleen maalin peli?