VALIKKO

A-POIKIEN OTTELURAPORTTI ERÄVIIKINGIT – CLASSIC 7.11.

Ottelun alkukolmannes EräViikinkejä vastaan Mosahallilla Helsingissä oli Classicin hallintaa. Tamperelaiset lähtivät näyttämään kaapin paikkaa vain 38 sekunnin kuluttua Matias Vaajalan rennolla vedolla verkkoon Jimi Jokisen syötöstä. Toinen maali tehtiin Miska Pöysärin hyväksyttyä Valtteri Ylösmäen tarjouksen ajassa 8:30. Kolmas onnistuminen oli Valtteri Molkan tarkka polvenkorkuinen lentopallo Rasmus Mäkisen avustamana ja peli näytti helpolta lukuun ottamatta yhden ylivoiman tehottomuutta ja muuta rikkonaisuutta, joka johtui tuomarin aktiivisesta ja sinänsä kyllä hyvin virheitä karsivasta linjasta. Mutta vaikka pallo pysyi hyvin elossa C:llä ja se hoiti omat tontit ja Pietari Jääskeläinenkin maalialueensa, sai kotijoukkue kuitenkin lirutettua lopulta maalin ja erä päättyi 1-3.

Toinen erä alkoi myös C:lle suosiollisena kun ErVi protestoi ja pelasi vaarallista kahden jäähyn verran. Ylivoimasta jäi terävin kärki puuttumaan, mutta tulokselliseksi sen teki Juho Pietilän maalaus Vaajalan syötöstä, kun erää oli pelattu reilut neljä minuuttia. Kotijoukkueen mailan puristaminen näkyi, kun pinkki aalto vyöryi yli. Asetelmat alkoivat kuitenkin muuttua ErVin tasoittaessa erän puolivälissä ja Classic näki siitä eteenpäin rinnallaan selvästi energisoituneen vastustajan. Kaksikko Pietilä-Vaajala työstivät vielä yhden ja niin erätauolle lähdettiin lukemissa 2-5.

Kolmatta erää leimasi EräViikinkien lentokeli ja vahva hyökkäyspeli ja Classic sai tehdä tosissaan töitä etumatkansa eteen. Kotijoukkue onnistui pitämään kovaa tempoa vieraan hyytyessä ratkaisevilla hetkillä.
Molempien maalisyötöt olivat kyllä jiirissä, mutta kun C:llä niitä oli vain kaksi ja ErVillä neljä kolmannessa erässä niin lopputulos oli 6-7. Classicilla pistemiehinä kuudennessa maalissa olivat tutut työmiehet Vaajala-Pietilä ja seitsemännessä pistetilinsä A-junioreiden mukana avasi Niilo Helin Pöysärin syötöstä.

Lajivalmentaja Matias Ramstedt kiteytti pelin seuraavasti: ”Melkoisen draaman kaaren saimme taas rakennettua. Alkuun saimme opiskeltua hyvin vastustajan pelaamista ja iskettyä suhteellisen tasapainoisesti joka kentällä maalintekopaikoille. Pienellä etumatkalla meidän pitäisi olla valmiimpia reagoimaan vastustajan muutoksiin, mutta jäimme siinä vähän telineisiin. Seisovaa avauspelaamista ja paineen alla jäimme kovin yksin. Paljon on vielä tekemistä pelin rytmien kanssa, että saadaan viisikot tulkitsemaan vaiheita yhteneväisemmin.”

Seuraavaksi Classic lähtee Tiikereitä vastaan Helsinkiin tulevana lauantaina.