VALIKKO

A-poikien otteluraportti Classic – Steelers

Classic – Steelers 3 – 4 (2 – 1, 0 – 1, 1 – 2)

Perjantaina 12.10. oli Spiralilla ohjelmassa A-juniorien SM-sarjaa ja vastakkain viime vuoden finalistit. Viime keväänä Classic oli parempi ja vei mestaruuden, mutta nyt lähtöasetelma otteluun oli, että Classic tuli peliin vähän vaisumman sarja-alun takia haastajana sarjakärki Steelersiä vastaan. Haastetta Classicille toi lisäksi se, että Steelers oli saanut mukaansa pelimiehiä edustuksenkin ringistä.

Peli alkoi tunnustellen, mutta Classic rakensi selkeästi paremmat paikat niissä kuitenkaan onnistumatta. Seitsemän minuutin kohdalla Steelers siirtyi johtoon käyttämällä hyväkseen Classicin harhasyötöstä avautuneen paikan. Juho Pietilä kuittasi kuitenkin pelin tasoihin nopeasti Otto Kilven karvatessa pallon ennakkoluulottomasti joukkueelle. Maalin jälkeen Classic jatkoi painostusta ja oli selkeästi aktiivisempi joukkue. Tästä palkintona erän lopulla oli Aleksi Tuurnan 2-1 maali, johon esityön teki jälleen Otto Kilpi. Ensimmäinen erä oli vielä tunnustelevaa peliä, jossa selkeästi haettiin askelmerkkejä ottelulle. Erä meni pelillisesti kuitenkin Classicille.

Toiseen erään Steelers tuli mukaan aktiivisemmin ja pelin tempo nousi. Molemmat pelasivat suhteellisen tarkkaa peliä ja maaleja ei erässä yhtä enempää nähty. Alkuerä oli Classicin, mutta erän puolenvälin paikkeilla Steelerskin alkoi saada otetta. Tähän valmennus reagoi aikalisällä ja se toikin taas peliin järjestystä. Classicilla oli enemmän hyviä maalipaikkoja, mutta niistä ei kuitenkaan maalia saatu. Ja niin siinä monesti käy, että kun itse ei tee maalia, vastustaja tekee sen. Erän lopulla Steelers pääsikin tasoittamaan pelin.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä ja molemmilla oli omat paikkansa. Erän alussa Classic tappoi hienosti alivoiman ja selvisi myös Steelersin jäähyn jälkeisestä rynnistyksestä. Erän puolessavälissä taas Classicilla oli selkeä hyvä vaihe, joka päättyi harmittavasti omaan maaliin. Johtoon päästyään Steelers puolusti tarkasti ja jäädytti Classicin peliä, eikä päästänyt kotijoukkuetta vaarallisille maalipaikoille. Kotijoukkue viritti vielä loppukirin ilman maalivahtia ja Juuso Kollin viimeisteli kavennuksen Valtteri Ylösmäen syötöstä. Sitä ennen Steelers oli kuitenkin tehnyt jo yhden tyhjiin. Näin aika loppui kesken ja pisteet matkasivat Hämeenlinnaan ottelun päätyttyä lukemiin 3 – 4.

Kuva: Katriina Ranta.

Kuvassa Pancho Villan lahjakortilla palkittu Otto Kilpi ja joukkueenjohtaja Ritva Asula-Myllynen.