VALIKKO

A-POIKIEN OTTELURAPORTTI CLASSIC – LASB

Kauden ensimmäinen kotiottelu Classicin A-pojilla koitti lauantaina 6.10. Spiral-hallilla Kaukajärvellä. Vieraaksi saapui LASB. Kotipelin maalitilin avasi Lindén Vaajalan syötöstä 4 minuutin pelin jälkeen, mutta ajassa 5:25 tulleen Classicin jäähyn LASB hyödynsi jo 11 sekunnin jälkeen. Erän puolivälin LASB:n rangaistuksen hyödynsi myös kotijoukkue. Classicin tuplajäähyn ajassa 16:00 kotijoukkue selvitti yhdellä vastaiskulla, joten erän loppunumeroiksi jäi 2-2.

Toinen erä alkoi Classicin ylivoimalla, kun vierailija sai ensimmäisen erän lopulla 2 minuutin rangaistuksen, mutta ylivoimapeli oli pehmeää, eikä lisäosumia tullut. Muutenkin kotijoukkueen peli oli sekaisin ja jäähyjä tuli kuin liukuhihnalta, 6×2 minuuttia ensimmäiseen puolituntiseen. 2-3 johdon LASB teki ylivoimalla ja 2-4 osuman ajassa 36:43 vastaiskusta. Ensimmäisen erän pelin hallinta muuttui sähellykseksi ja 2-4 tilanteeksi. Vanha viisaus: ”jäähypenkiltä ei pelejä voiteta”, tuli taas näytettyä toteen.

Kolmannen erän ensimmäinen puolisko mentiin tilastomerkinnöittä ja ajassa 52:43 LASB lisäsi johtoaan 2-5. Tilanne oli sangen huolestuttava. LASB:n saama 2 minuutin rangaistus ajassa 55:03 oli pelin käännekohta; Classicin ylivoimamaali ja samaan aikaan otettu aikalisä sytytti kotijoukkueen. Ajassa 55:47 kavennus ja alle minuutin 5-5 tasoitus ilman maalivahtia tehtynä sekoitti vastustajan lopullisesti. LASB:n jäähy ja Pietilän tekemä 6-5 voittomaali jätti pisteet Tampereelle.

Pelaajista kentällä vahvoja otteita esittivät mm. liigakentillä depyyttinsä tehnyt Matias Vaajala ja nuori maalivahti Markus Talvitie (kuvassa), joka palkittiin Pancho Villan lahjakortilla pelin maukkaimpana pelaajana. Myöskin valmennuksen onnistunut joukkueen herätys on hatunnoston arvoinen suoritus. Viime viikonlopun SPV peliin verratuna poikien tekemisen tasossa näkyy selvä nousu. Jos askeleet ovat ylöspäin tätä tasoa, niin hyvältä näyttää. Valmentaja Jami Herrala harmitteli ottelun turhia jäähyjä, mutta oli tyytyväinen ottelun käännyttyä lopulta voitoksi. Jatkossa joukkue keskittyy enemmän pallolliseen harjoitteluun.

Lopputulos kentän tapahtumiin nähden oli oikeudenmukainen ja ero olisi voinut olla isompikin. -99 ikäisten poikien pelejä seuranneena LASB on aina ollut vaikea vastus, mutta joukkue tuntuu heikentyneen B-poikien SM-kullan voittaneeseen joukkueeseen verrattuna.

Seuraavana Classicin A-pojat saavat vastaansa Steelersin Hämeenlinnasta perjantaina 12.10.2018. Ottelu pelataan Spiral-hallilla klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan Classic voittoon!

#1 Markus Talvitie (Kuva: Katriina Ranta)