VALIKKO

A – POIKIEN OTTELURAPORTTI CLASSIC – HAPPEE 14.1.2019

Ensimmäiset vaihdot ottelun alkuun ovat tunnustelevia. Ajassa 3:00 Classic pääsee maalin makuun Juuso Kollinin syöttäessä poikittain ja Alpo Laitilan laukoessa lukemat 1 – 0. Pari minuuttia edellisestä tasoittaa Happee Classicin pallonmenetyksestä seuranneesta nopeasta vastaiskusta. Maalintekijänä Mitri Tuomala. Aikaan 9:11 siirtyy Happee 1 – 2 johtoon hyökkäysalueen vapaalyönnin seurauksena. Maalintekijänä Saku Liikka, syöttäjänä Ilmari Aarela. 1.erän puolivälin jälkeen Happee saa ottelun ensimmäisen jäähyn. Classicin ylivoima ei tuota tulosta. Pallo liikkuu terävillä syötöillä, mutta laukaukset jäävät piippuun tai menevät ylitse. Erän loppupuolella Classicilla on useita hyviä tilanteita, tolppakin kolisee. Lopulta ajassa 17:22 Eerik Linden ajaa keskelle kenttää ja laukoo pallon maaliin Valtteri Molkan siirron seurauksena. Erän viimeisellä minuutilla Classic siirtyy ansaitusti johtoon; Konsta Tykkyläisen oikean korkuinen laukaus menee maaliin Tino Lindstedtin syötöstä. Ensimmäinen erä päättyy 3 – 2 Classicin johdossa.

Toinen erä alkaa Classicilta tulisesti ja Happeen aikalisään 29:35 asti erä on Classicin täydellistä hallintaa. Ensin Konsta Tykkyläinen laukoo Otto Kilven poikkisyötön maaliin 4 – 2. Ajassa 24.11 Eemeli Akola laukoo 5 – 2 Matias Vaajalan syötöstä. Ja vielä ajassa 28:39 laukoo Miska Pöysäri pitkän syöttörallin päätteeksi Classicin johtoon 6 – 2. Tässä vaiheessa Happee vaihtaa maalivahtia ja alkaa nousta aikalisänsä käytettyään nopeasti tehden kymmeneen sekuntiin kaksi maalia. Maalit merkitään Miikka Saukkoselle ja Akseli Pasaselle. Saukkosen maalin syöttää Mitri Tuomala. Happee vyöryy vielä kerran Classicin päätyyn maalin tekoon ajassa 34:12, kun Miikka Saukkonen tekee illan toisen maalinsa syöttäjänä jälleen Mitri Tuomala. Classic onnistuu toisessa erässä vielä lisäämään johtoaan, kun Matias Vaajala kääntyy hyökkäysalueella ja syöttää taakseen Juuso Kollinille, joka laukoo ylös 7 – 5.

Kolmannessa erässä Happee jatkaa pirteästi nousuaan. Classic saa mailaan lyönnistä jäähyn aikaan 43:33. Ylivoiman käyttää hyödykseen Happee ja nousee maalin päähän Mitri Tuomalan laukoessa ja Kaapo Siekkisen syöttäessä. Peli tasoittuu ajassa 46:31 Saku Liikan tehdessä ja Nico Valkeapään syöttäessä. Classic kuittaa edeillisen nopeasti. Eemeli Akolan pitkän läpisyötön laittaa maaliin Matias Vaajala. Tilanne Classicille 8 – 7. Pian perään Miikka Saukkonen viimeistelee tasoituksen ja hattutempun Kaapo Siekkisen syötöstä. Peli tasan 8 – 8. Numerot pysyvätkin loppuajan 8 – 8, vaikka välillä tolppakin kilahtaa. Puolin ja toisin aukeaa vetopaikkoja, mutta maalit jäävät tulematta kolmannen erän jälkipuoliskolla, niin kuin myös jatkoajalla. Pelin ratkaisu nähdään voittolaukauskisassa. Happee onnistuu yhdesti enemmän ja saa mukaansa kaksi pistettä. Classicille jää piste. Loppunumerot 8-9 vieraille.

Illan maukkaimpana pelaajana palkittiin Classicin #37 Miska Pöysäri Pancho Villan lahjakortilla. Seuraavan ottelunsa Classicin A-pojat pelaavat tiistaina 22.1. Spiral – hallilla klo 18.30, jolloin vastaan asettuu Nokian KrP. Tervetuloa kannustamaan poikia!