VALIKKO

A – POIKIEN OTTELURAPORTTI: Classic–EräViikingit 28.1.2019

Pelin alku viivästyi hetkisen teknisten ongelmien vuoksi. Itse peli käynnistyi vauhdikkaasti tilanteiden aaltoillessa päästä toiseen. Ajassa 6:05 Ervi siirtyi 0-1 johtoon. Classic sai tämän jälkeen muutaman hyvän vaparin, mutta erän puoliväliin mennessä maukkaimmat paikat olivat vierailijalla. Classic tasoitti ylivoimalla. Matias Vaajalan laukoi pallon maaliin pelikellon näyttäessä 15:37. Sekavalta ja hermostuneelta näyttäneen erän lopussa Ervi siirtyi vielä 1-2 johtoon. Ote ei ensimmäisessä erässä vaikuttanut olevan kummallakaan joukkueella, vaikka torjunnat merkittiin seuraavasti: Classic 6 ja Ervi 2.

Toista erää ehti kulua 5 minuuttia, kun C:n painostus tuotti tulosta. Rasmus Mäkinen tasoitti Alpo Laitilan syötöstä pelin 2–2:een. Classic sai ylivoiman pian tämän jälkeen, mutta maalia ei syntynyt. Puolivälissä erää hallinta siirtyi enemmän Erville. Ajassa 37:49 C sai uuden ylivoimamahdollisuuden estämisrangaistuksen seurauksena ja Eemeli Akolan tulinen kuti upposi maaliin. Aivan erän viime sekunneilla puolestaan Classic sai vielä jäähyn mailaan lyömisestä ja joutui aloittamaan 3. erän alivoimalla.

Kolmannen erän alun alivoiman Classic kesti, mutta ajassa 42:10 kotijoukkueen verkko heilui Ervin vastaiskun seurauksena. Pari minuuttia myöhemmin Samuli Vauhkonen laukoi tarkan vedon Ervin verkkoon ja siirsi kotijoukkueen 4–3-johtoon. Kolmannessa erässä Classicilla oli monia hyviä tilanteita, mutta maalitili ei karttunut. Erän loppupuolella Valtteri Ylösmäki onnistui ja kotijoukkue johti jo kahdella maalilla. Ervi yritti hakea tasoitusta ilman maalivahtia, mutta sai jäähyn muutama kymmenen sekuntia ennen loppua. Tämä sinetöi C:n voiton. Ottelun maukkaimpana pelaajana palkittiin Pancho Villan lahjakortilla Classicin #13 Samuli Vauhkonen.

Pelissä vaikutti olevan paikoitellen mailan puristamista ja pelaaminen vaikutti katsomoon hieman ilottomalta. Tärkeintä oli kuitenkin voitto kovan uurastuksen jälkeen. Seuraava kotipeli pelataan 10.2. Spiralilla klo 15.30. Silloin vastustajaksi asettuu pari pistettä C:n perässä sarjataulukossa oleva M-Team.